Heinhuis Recycling

Metaalrecycling

_MG_9936Evenwicht tussen Economie en Milieu

Er is een toenemende publieke en politieke belangstelling voor het milieu. Een uitgebreide wetgeving is tot stand gebracht, de Wet Milieubeheer. En terecht! Natuur en milieu vormen niet alleen een immateriële, maar ook een economische waarde. Recycling is de basisvoorwaarde voor een gezonde samenleving. Hergebruik van materialen en grondstoffen staat dan ook volop in de belangstelling. Een moderne branche, waarin sterk is geïnvesteerd in innovatie, automatisering en onderzoek.

Metalen vormen de basis van onze moderne infrastructuur, denk alleen maar eens aan ons vervoer. Die grootschalige toepassing leidt tot enorme hoeveelheden afgedankt schroot.

Jaarlijks verzamelen de verschillende bedrijven in onze branche ruim 2 miljoen ton aan schroot. Dat is gunstig voor de ontwikkeling van economie en werkgelegenheid, maar betekent ook een belangrijke besparing op grondstoffen en energie. Hersmelten van koper vergt bijvoorbeeld maar 10 procent van de energie die normaal gesproken nodig zou zijn voor het winnen van koper uit erts.
Bij aluminium bedraagt de besparing zelfs 95 procent.

Heinhuis Auto & Metaal Recycling is aangesloten bij de Metaal Recycling Federatie (MRF). Klik voor meer informatie op Partners.

Stuur een emailOf bel 0545 - 472052
Heinhuis Recycling
Ballastweg 10
7151 JC Eibergen (NL)
Tel. (+31) 0545 472052
info@heinhuis.nl
Bekijk route
Voer een vertrekpunt in